Το άλογο Πίνδου

Το Άλογο της Πίνδου ή Αλογάκι της Πίνδου ή Πόνι της Πίνδου είναι, ίσως, η πιο γνωστή από τις φυλές αλόγων ελληνικής καταγωγής. Οι ελληνικές φυλές προέρχονται από το άλογο των Βαλκανίων και ανάλογα με τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες διαβίωσης, στους αιώνες, αναπτύχθηκαν δύο τύποι, ο ορεινός και ο πεδινός. Το άλογο της Πίνδου ανήκει στον ορεινό τύπο.

Σε τι διαφέρει;;

Το άλογο Πίνδου διαφέρει από τις άλλες φυλές γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

 • Στον οικοτουρισμό

  Ο οικοτουρισμός περιλαμβάνει δραστηριότητες που διοργανώνονται στο φυσικό περιβάλλον και έχουν έντονο το στοιχείο της περιπέτειας, όπως είναι η ιππασία. Το άλογο Πίνδου μπορεί να αποτελέσει μέρος των δραστηριοτήτων, αφού εκπαιδευτεί κατάλληλα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στον αγροτουρισμό, ενισχύοντας το εισόδημα των κατοίκων σε περιοχές- προορισμούς.

 • Σε ψυχαγωγικό επίπεδο

  Πολλά είναι τα οφέλη από την επαφή με τα ζώα και τη φύση στην ψυχική μας υγεία, ιδιάιτερα για τα παιδιά. Το άλογο Πίνδου, χάρη στο φιλικό του χαρακτήρα, είναι ιδανικό για την επαφή με παιδιά, για περιπάτους στη φύση, αλλά και ως οικόσιτο ζώο συντροφιάς.

 • Στον αθλητισμό

  Ακόμη, μπορεί με την κατάλληλη προετοιμασία να συμμετάσχει και σε αγώνες ιππικής αντοχής, με παιδιά.

 • Ως μέσο θεραπευτικής ιππασίας

  Διαβάστε περισσότερα  για την θεραπευτική ιππασία πατώντας εδώ

Η Φύση είναι το Σπίτι μας και οφείλουμε να την φροντίζουμε με αφοσίωση

Γινόμαστε ένα μαζί της και διατηρούμε τη βιοποικιλότητα αναλοίωτη

Με διάφορες μορφές δράσεων , κάνουμε ακόμη πιο διασκεδαστικό το αντικείμενό μας

Εκσυγχρονιζόμαστε για να μάθει και η Νέα Γενιά την αναγκαιότητά της ύπαρξής μας

Η Δράση μας
Η προτεραιότητά μας

Ο Ιππικός όμιλος ξεκίνησε τη δράση του από το 2007 και έκτοτε συνδράμει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και στην προστασία της βιοποικιλότητας. Μέσω της δράσης 10.2.1, δραστηριοποιείται στους νομούς Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Δράμας, Πέλλας, Καβάλας και Πιερίας διατηρώντας ζωντανό το ενδιαφέρον για τη φύση και την πανίδα.

Εκτροφείς Αλόγων
Άλογα
Δράσεις και Συνεχίζουμε

Σήμερα...

Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς συνεχίζει με αμείωτη ένταση να προβάλλει και να ενισχύει την αγάπη για το άλογο , τον οικοτουρισμό , την υλοτομία και τη θεραπευτική Ιππασία και στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη δραστηριοποίησή του, προκειμένου το ενδιαφέρον για τη φύση αλλά και η πολιτιστική μας κληρονομιά , να μείνουν αναλλοίωτα στο χρόνο.